Framsteg för jämställdheten

Fredag, helgen stundar, och religionsfröknarna summerar veckan och konstarerar att det kanske finns en del att fira denna helg. I delstaten Washington har under veckan en lag som tillåter samkönade äktenskap röstats igenom och Washington är därmed den sjunde amerikanska delstaten som tillåter homovigslar. Samtidigt har i Saudiarabien kvinnornas kamp för att få köra bil tagit fart under veckan, women2drive har mobiliserat upproret, och fler körkortsansökningar från kvinnor än någonsin har kommit in. Många är de som tror att landet nu kommer att bli tvungna att ta bort lagen som förbjuder kvinnor att köra bil.

Två positiva händelser under veckan tycker Religionsfröknarna, och önskar alla en trevlig fredag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>