Religionsfröknarna på G

Den senaste tiden har varit intensiv med mycket roligt jobb. Bloggen och sidan har varit lite eftersatta därav. Nu är vi på G, men först en liten återblick…

Projekt Respekt-gruppen, som eleverna som gått DOS-ambassadörsutbildning med oss döpt sig till, har haft träffar och börjat få idéer om vad vi ska göra framledes. Roligt! Lokaltidningen skrev om de första utbildningsdagarna. Läs här

Den 14 och 15 mars genomförde vi två religionsdagar på skolan. Torsdagen fick våra religionselever och några klasser från grannskolan gå runt och träffa representanter från Hare Krishna, Livets ord, Jehovas vittnen, Islam, Humanisterna och spiritisterna/medierna från Monokeros. På fredagen kom inbjudna religionslärare från hela länet för att lyssna till företrädare för Islam, Jehovas vittnen, Livets ord och Hare Krishna, för att få en uppdaterad bild av religionen/rörelsen i Sverige idag och de eventuella svårigheter man brottas med, och diskutera religion och värdegrund i olika rörelser kontra skolans värdegrund, och hur vi som lärare ska förhålla oss till eventuella krockar däremellan gentemot eleverna. Två intressanta dagar med fina föreläsare som verkligen bjöd på sig själva: vi sänder ett stort tack till dem!

På bilden ser vi från vänster Hussein Hamad (islam), Örjan Sjöqvist och Fredrik Lindberg (Jehovas vittnen) Rashid Musa (Islam), Yogindra (Hare Krishna) Torleif Skeppstedt (Livets ord) och Janeshvara (Hare Krishna), vid publikens frågestund den 15 mars.

Den 20 mars fick vi berätta om vårt arbete inför barn- och bildningsnämnden, med anledning av det pedagogiska pris de utsett oss som vinnare till.  (Det skrevs om det i tidningarna för ett tag sedan, bland annat här i DT. Det känns roligt att vårt arbete uppskattas och vi känner oss hedrade och tacksamma över att ha blivit utvalda att få pris för det.

Annelie förbereder sig i fikarummet på gamla stadshuset inför vårt föredrag.

För prispengarna ska vi åka på en spännande studieresa till Jordanien. Redan i morgon, faktiskt. Packning pågår! Vi kommer att försöka blogga, och samla på oss mycket intryck och bildmaterial som vi kan dela med oss av i klassrummet och här på sidan.

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>