Spännande utbildningsdag

Idag tog religionsfröknarna med sig en grupp elever och åkte på utbildning. Eleverna ingår i vår nystartade grupp på skolan, en grupp som ska arbeta mot främlingsfientlighet och intolerans och arbeta med värdegrundsfrågor i praktiken. Ett mycket spännande projekt som vi startat, och vår förhoppning är att vi ska kunna öppna upp för nyfikenhet och öppenhet och skapa större tolerans och förståelse såväl på skolan som bland ungdomar i allmänhet.
Dagens utbildning ingår i ett kommunalt projekt, DOS-projektet, Dialog och Samverkan, och inte mindre än tio nationaliteter fanns representerade. Utbildningen fortsätter imorgon, och då ska det spånas kring olika mångkulturella projekt, både egna lokala (på skolan) och ev större gemensamma. Superspännande!

20130117-183218.jpg
Malin rollspelar under utbildningen.

En reaktion på “Spännande utbildningsdag

  1. Pingback: Vad händer..? | Religionsfroknarna.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>