Jesus på FB

En uppgift våra elever arbetar med denna vecka är att göra en påhittad facebookprofil om Jesus. Många roliga arbeten kommer in där eleverna verkligen har funderat över Jesus liv för att kunna göra trovärdiga vänlistor (där lärjungarna förstås finns med), ”gilla”-sidor, statusuppdateringar osv.

Parallellt med detta har arbetet med utställningen ”Gud har 99 namn” fortskridit. Eleverna har valt ut några föremål som finns med i utställningen och beskrivit symbolvärdet dessa föremål har för de olika världsreligionerna. Sedan har eleverna fått lyfta fram två egna föremål som de vill använda som symboler för att beskriva sin livsåskådning – vad som är det mest centrala och viktiga i deras liv.

Ännu en föreläsning om kristendomen finns nu tillgänglig här på hemsidan, och kompletterar den förra som handlade om kristendomens historia. Klicka på de markerade länkarna i texten eller gå in via huvudsidan om du vill se dem (Linjära världsreligioner – Kristendom – Föreläsning: Kristendomen / Föreläsning: Kristendomens historia).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>