Fotboll och homofobi

Idag har vår skola gästats av skådespelaren Mårten Svedberg som framförde sin enmansföreställning ”Fotbollsbögen”. En engagerande pjäs som handlade om diskriminerande attityder, mobbning och homofobi som kan förekomma i lagidrotter som fotboll – och inte bara där (jargongen kan nog förekomma även i många andra sammanhang).

Pjäsen var, på mer än ett plan, naken, direkt och träffsäker. Vi vågar påstå att ingen lämnade lokalen oberörd. Funderingar och diskussioner om respekt och tolerans  följer på detta. Se ”Fotbollsbögen” om du har möjlighet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>