Seanskväll

Ikväll har det hållits seans i Vika bygdegård utanför Mora. Då ena religionsfröken bor i byn var ett besök givet. En spännande kväll!

Catrin Andersson och Ulla-Margareth Eriksson var kvällens huvudpersoner: två medier som samarbetade kring att förmedla kontakt från människor ”från andra sidan”.
Många i den fullsatta lokalen fick personliga budskap under kvällen, och de båda medierna avsatte även en stund till frågor och berättade om sin bakgrund, utbildning och verksamhet. Både Catrin och Ulla-Margreth arbetar i vanliga fall individuellt med olika typer av andlig vägledning men har tränat på att ”samspela” under den gemensamma utbildning de gått. En sak de håller var för sig, är gruppseanser hemma hos en värd/värdinna. Just homeparty-versionen av seans är något Religionsfröknarna inte har hört talas om tidigare. Intressant tycker vi… och kanske något att testa framöver…

20121115-001006.jpg

Catrin Andersson och Ulla-Margareth Eriksson

Jesus på FB

En uppgift våra elever arbetar med denna vecka är att göra en påhittad facebookprofil om Jesus. Många roliga arbeten kommer in där eleverna verkligen har funderat över Jesus liv för att kunna göra trovärdiga vänlistor (där lärjungarna förstås finns med), ”gilla”-sidor, statusuppdateringar osv.

Parallellt med detta har arbetet med utställningen ”Gud har 99 namn” fortskridit. Eleverna har valt ut några föremål som finns med i utställningen och beskrivit symbolvärdet dessa föremål har för de olika världsreligionerna. Sedan har eleverna fått lyfta fram två egna föremål som de vill använda som symboler för att beskriva sin livsåskådning – vad som är det mest centrala och viktiga i deras liv.

Ännu en föreläsning om kristendomen finns nu tillgänglig här på hemsidan, och kompletterar den förra som handlade om kristendomens historia. Klicka på de markerade länkarna i texten eller gå in via huvudsidan om du vill se dem (Linjära världsreligioner – Kristendom – Föreläsning: Kristendomen / Föreläsning: Kristendomens historia).